Tuki

Pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, ja helpottaaksemme asioita koostimme tähän jo valmiita vastauksia.

Miten rekisteröidyn sivulle?
Ensimmäistä kuvaa ladattaessa sivusto kysyy sähköpostiosoitettasi ja pyytää luomaan salasanan. Nämä ovat kilpailun käyttäjätunnukset jatkossa, ja niiden avulla voit kirjautua uudestaan ladataksesi uusia kuvia. Kun olet kirjautunut sisään, ei sinun tarvitse näitä tietoja enää syöttää uusia kuvia ladattaessa .

Pitääkö minun kirjautua sivulle ladatakseni kuvia?
Kyllä, sivusto erottelee kilpailijat toisistaan käyttäjätunnusten avulla, ja niiden avulla löydät myös omat kuvasi muiden seasta. Käyttäjätunnukset mahdollistavat mm. myös voittajille ilmoittamisen, joten kirjautuminen on kilpailussa välttämätöntä. Voit siis ladata kuviasi vain kirjautuneena.

Kilpailun tuomarointi ja yleisöäänestys
Pääkilpailun kuvat tuomaroidaan kerran kuussa kuukausituomarien toimesta. Päätuomari valitsee kilpailun loputtua päävoittajat kuukausivoittajien joukosta. Yleisöäänillä on oma kilpailusarjansa, eikä yleisöäänet vaikuta tuomarien toimintaan.

Kuvien lataus ja poistaminen
Olethan huolellinen kuvia ladatessasi, ettet turhaan lataa samoja kuvia ja katso, että kuvatekstisi ja kuvan tiedot ovat oikein. Kuvatietoja ei voi jälkeenpäin muuttaa ja kilpailun suuren kuvamäärän takia ylläpito ei voi pyynnöstä poistaa kilpailuun ladattuja kuvia. Sopimattomat ja arkaluonteiset kuvat poistetaan ylläpidon toimesta.

Annetaanko yhteystietojani ulkopuolisten käsiin?
Yhteystiedot ovat ainoastaan kilpailun ja sen yhteistyökumppanien käyttöön. Säännöissä on kerrottu tämä asia juuri niin kuin se on. Katso säännöt.

Ette kai vie kuvieni tekijänoikeuksia?
Emme varmasti, kilpailun järjestäjät ovat kaikki valokuvaajia, ja kunnioitamme tekijänoikeuksia. Säännöissä on tästäkin tarkat maininnat. Katso säännöt.

Milloin kuvat pitää olla otettu?
Kuvien ottoajankohdalla ei ole rajoituksia.

Pitääkö kuvien olla otettu Suomessa?
Suomi on iso maa ja sen rajat ovat pitkät ja kun ollaan rajamailla niin kuviin välillä välttämättä osuus myös toisen maan maisemaa. Tästä johtuu että monen suomalaisen mielenmaisemaan sisältyy myös toisen maan maisemaa. Kuvassa voi näkyä muunkin maan maisemaa mutta tavoitteenamme on, että suomalainen maisema on oleellinen osa kuvan kokonaisuutta. Tuomaristo ohjeistetaan myös tämän asian suhteen. Katso säännöt.

Minkä kokoisina kuvat lähetetään?
Voit lähettää kuvasi sen kokoisina kuin haluat, ohjelma pienentää kuvat automaattisesti kilpailuun sopiviksi. Huomioi kuitenkin, että lähetettävän kuvan minimikoko on 600 x 600 pikseliä.

Voinko lähettää kännykkäkuviani kilpailuun?
Ilman muuta! Kaikki kuvausvälineet kelpaavat, ja kuvien arvostelussa painotetaan myös sisältöä, joten kännykkäkuvilla on samat mahdollisuudet palkintosijoille kuin kaikilla muillakin kuvilla.

Monellako kuvalla voi osallistua?
Voit osallistua niin monella kuvalla kuin haluat. Kirjaudu omilla tunnuksillasi sivuille kun lähetät uusia kuvia. Nämä ovat ne samat tunnukset, jotka loit ensimmäistä kuvaa lähettäessäsi. Kirjautumisnappulan löydät pääsivun oikeasta reunasta.

Miten ja mihin osoitteeseen kuvat lähetetään?
Kuvat lähetetään etusivun ”Lähetä kuva” -napista. Ensimmäistä kertaa lähettäville sivusto pyytää kuvan ja kuvaajan tietojen lisäksi rekisteröitymään, eli tarvitset sähköpostiosoitteesi ja sinun tulee luoda salasana. Sen jälkeen käytät vain samoja tunnuksiasi aina kun kirjaudut uudestaan sisään. Lähettääksesi uusia kuvia ja sinun tarvitsee silloin täyttää vain kuvien tiedot.

Saako kuva olla aiemmin julkaistu?
Kyllä saa.

Miten kuvaa saa käsitellä?
Ei rajoituksia – tuomariston näkemys ja yleisöäänestyksen tulokset ratkaisee. Kuvasi voi olla esimerkiksi useasta kuvasta koostettu panoraama, ns. HDR-kuva, tai muulla tavoin yhdistelty.

Mitä muuta sallitaan, mikä on kiellettyä?
Mitään ei erikseen kielletä, mutta sopimattomat ja loukkaavat kuvat poistetaan ylläpidon toimesta ja niiden lähettäjä estetään jatkossa.

Ilmeisesti haetaan vaan maisemia, eli muut kuvat eivät kisaan kelpaa?
Kyllä, maisemakuvia haetaan mutta mitään ei hylätä aiheen vuoksi. Tuomaristo ohjeistetaan palkitsemaan maisemakuvia –tämä on maisemakuvakilpailu.

Miten kuvat nimetään, miten kuvaajan tiedot tulevat lähetykseen mukaan?
Latauksen yhteydessä on selkeät paikat ja ohjeet kaikille tarvittaville tiedoille. Kannattaa hyödyntää kuvatekstit, niihin on helppo lisätä vaikkapa tarkempi kuvauspaikka, jolloin kuvasi paikantuu sanahaulla tarkemmin kuin kunta.

Milloin kuukausikisan kuvat pitää lähettää, mihin päivään mennessä?
Kuukausikilpailun kuvat pitää olla lähetettynä kunkin kuukauden aikana.

Hyödynnä hakutoimintoa
Hakutoiminnon avulla löydät kuvat kuvaajien, sähköpostien ja kuvauskuntien mukaan. Voit myös käyttää mitä tahansa sanaa haussa, ja se löytää kaikki ne kuvat joiden kuvateksteissä tai muissa tiedoissa haetut sanat ovat. Monet ovat käyttäneet tarkempia kuvauspaikkoja kuvateksteissään, joten voit löytää kuvia vaikkapa Utön saarelta jne.

Katso, että kuvasi on oikein päin
Monissa kameroissa on automaattinen kuvankääntö-ominaisuus, ja se saattaa joskus temppuilla. Katso, että kuvasi on oikein päin ennen kuvan lähettämistä -kilpailusivuilla ei ole kuvankääntö-ominaisuutta.

Jos kilpailu herättää lisäkysymyksiä tai tarvitset lisätukea, laita sähköpostia osoitteeseen
info (ät) minunmaisemani.fi.
Pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan kysymyksiisi.